Geroosterde worteltjes op slaSpeciaal

Categorie: 

Geroosterde worteltjes op sla
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

voor de sla

  • 1 bosje bospeentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 krop sla
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 300 gram kipfilet

voor de dressing

  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 citroen uitpersen
  • 1 sinaasappel uitpersen
  • 1 dl olijfolie
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper
  • 1 scheutje honing of jam of siroop

Geroosterde worteltjes op sla Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
    - Verwarm de oven voor op 180° C.
    - Snijd het groen van de bospeen, was de wortels, laat ze uitlekken en leg ze op de bakplaat.
    - Druppel de 2 eetlepels olijfolie erover en bestrooi met wat peper en zout.
    - Rooster de wortels in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 40 minuten.
    - Bij het gebruiken van vlees kruid je dit en braad je dit in een pan gaar.
    - Rooster de pijnboompitten kort in een kleine hete pan.
    - Maak ondertussen de yoghurtdressing: Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
    en breng op smaak met peper en zout.
    - Was de eikenbladsla, laat dit goed uitlekken en leg dit op een bord.
    - Verdeel de warme worteltjes, het vlees of de kaas hierover en druppel de yoghurtdressing
    erop en omheen.
    - Tot slot strooi je de pijnboompitten over de salade.