groene kool met champignonsSpeciaal

Categorie: 

groene kool met champignons
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 400 gram aardappelen
  • 1 stuks groene kool
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 150 gram varkensfiletlapjes
  • 1 stuks peper en nootmuskaat
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 theelepel geraspte kokos

groene kool met champignons Werkwijze

  1.  
  2.  
  3. Bereidingswijze:
  4.  
  5.  
  6.  
  7. - Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  8. - Maak de kool schoon, snijd in smalle repen, maak de champignons schoon en snij in vieren.
  9.  
  10.  
  11.  
  12. - Was de rozijnen.
  13. - Snijd de filetlapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met peper en eventueel een beetje zout of met vleeskruiden (met minder zout) naar smaak.
  14.  
  15. - Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak de vleesreepjes enkele minuten.
  16.  
  17.  
  18.  
  19. - Voeg de kool toe en roerbak de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
  20.  
  21. - Voeg de champignons en rozijnen toe en roerbak het geheel verder gaar.
  22.  
  23. - Breng de melk aan de kook.
  24.  
  25. - Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  26. - Maak de kool op smaak met peper en strooi de kokos erover. Geef de aardappelpuree erbij.
  27.  
  28.  
  29.  
  30. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~