Pittige stamppot met raapsteeltjes, worst en gebakken appelSpeciaal

Categorie: 

Pittige stamppot met raapsteeltjes, worst en gebakken appel
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram raapstelen
  • 150 gram magere rookworst
  • 2 gedroogde chilipepertjes (of uit een potje)
  • 1 grote appel
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • kruiden naar smaak

Pittige stamppot met raapsteeltjes, worst en gebakken appel Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. 
  4. - Snijd de worteltjes van de raapstelen, was ze en snijd ze wat kleiner. 
  5. - Snijd de rookworst in plakjes. 
  6. - Verwijder eventueel van de pepertjes de pitjes en verkruimel de pepertjes. 
  7. - Verwarm de melk. 
  8. - Schil de appel en boor het klokhuis er uit. Snijd de appel in plakken. 
  9. - Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe. 
  10. - Doe wat margarine in de pan en bak de plakken appel bruin. 
  11. - Meng de raapsteeltjes en de worst door de puree en maak dit pittig op smaak met de chilipepertjes. 
  12. - Leg de plakken appel erop.