BobotieSpeciaal

Categorie: 

Bobotie
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram gehakt
  • 400 gram sperziebonen
  • 50 gram rozijnen
  • 1 stuks appel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 stuks peper en zout
  • 1 stuks laurierblaadje
  • 1 theelepel koriander
  • 75 ml kookroom
  • 50 ml water

Bobotie Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
  2. - Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. - Wel de rozijnen in lauwwarm water voor ongeveer 10 minuten. Giet af en dep goed droog.
  4. - Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  5. - Verhit wat margarine/olijfolie in een hapjespan en voeg 1 theelepel kerrie aan de boter toe.
  6. - Snipper de ui en voeg dit samen met de knoflook toe aan de pan en laat het fruiten.
  7. - Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul met de kurkuma, peper, snufje zout, koriander en de tweede theelepel kerrie.
  8. - Roer dit alles goed door en voeg de sperziebonen toe.
  9. - Schenk ±50 ml water bij het gehakt en roer de kookroom of de yoghurt/kwark er beetje bij beetje door en kijk hoeveel je nodig bent.
  10. - Leg het laurierblaadje in de pan. Roer door en laat even 10 minuten pruttelen.
  11. - Schil en snijd de appel in blokjes en voeg dit op het laatst toe.
  12. - Schenk het gehaktmengsel met de sperziebonen over in een ovenschaal en zet deze voor 10 minuten in de oven. Let op dat je het laurierblaadje weer uit de pan haalt!
  13. - Meng de rozijnen door de rijst en serveer de rijst met de Boboti.
  14. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~