Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spruitjes schoon en snij ze door de helft en snipper de ui en de knoflook.
- Doe wat olie in een grote pan en bak de aardappelschijfjes even aan totdat ze lichtbruin zijn (circa 5-8 min). Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en hou ze apart.
- Bak nu het gehakt rul. Voeg daarna je ui en knoflook toe en bak dit even mee. Als dit klaar is zet je ook dit even aan de kant.
- Doe opnieuw wat olie in de pan en roerbak de spruitjes een minuut of 5, samen met wat zout, peper en de kerriepoeder. Na 5 minuten doe je wat water erbij en stoof je de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn (ze mogen nog een beetje een ‘bite’ hebben).
- Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, dan volgt het gehakt, dan de spruitjes en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes.
- Maak het geheel af met een dun laagje geraspte kaas en schuif de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Als de kaas lekker gesmolten is het gerecht klaar.