Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij ondertussen de avocado in blokjes, de tomaten (haal het zachte gedeelte eruit) en de
lente-uitjes in stukjes en meng dit in een kom.
- Maak vervolgens de dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Check de smaak: is
deze te zoet? Voeg dan wat extra mosterd toe. Is ‘ie te pittig, voeg dan wat honing toe. Speel
wat met de ingrediënten totdat de smaak je aanstaat. Bedenk wel, een dressing hoort als je
‘m los proeft wat sterk te smaken, als je ‘m straks mengt met de andere ingrediënten verliest
hij wat van zijn kracht.
- Verwarm de pijnboompitjes in een pan op laag vuur.
- Giet de pasta af als deze gaar is, roer vervolgens de helft van de dressing door de pasta en
voeg de pasta toe aan de kom met de avocado, de tomaat en de lente-uitjes.
- Voeg nu de spinazie en de basilicum toe en mix de pastasalade door elkaar.
- Maak de borden op door een schep pastasalade op te scheppen en het geheel af te maken
met stukken mozzarella en pijnboompitjes. Verdeel de overige dressing over de borden.