Surinaamse PaksoiSpeciaal

Categorie: 

Surinaamse Paksoi
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram paksoi
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkensvlees (kruiden naar smaak)
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap

Surinaamse Paksoi Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  4. - Maak de groente schoon, snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen. 
  5. - Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes. 
  6. - Verwarm de olie en bak hierin het nasivlees (eventueel kruiden naar smaak) bruin. 
  7. - Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit even mee. 
  8. - Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ±5 minuten mee gaar. 
  9. - Maak het gerecht op smaak met wat ketjap of sojasaus en geef de rijst erbij.