Koolrabitaartje met geitenkaas
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 koolrabi
- 30 gram walnoten
- 125 gram geitenkaas
- ½ theelepel gedroogde rozemarijn
- Flinke scheut zonnebloemolie
- 1 friszoete appels
- 2 takjes rozemarijn
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- Peper en zout (kijk uit met de zout, gebruik het minimaal)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de koolrabi en snijd het in 6 gelijke plakken.
- Kook de koolrabi 7 minuten in water, giet het af en laat het afkoelen.
- Hak de walnoten grof.
- Brokkel de geitenkaas boven een kom, meng dit met de zonnebloemolie, gedroogde rozemarijn, walnoten en breng het op smaak met wat peper.
- Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd de appel in 10 dunne plakken.
- Leg de 2 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met een snufje peper en zout en verdeel er een flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over.
- Leg er vervolgens een plak appel op en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper, zout en geitenkaasmengsel. Vervolg dit nogmaals en eindig met 1 plak appel.
- Bestrooi het koolrabitaartje met de honing of agavesiroop en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Tot slot garneer je ze met wat verse rozemarijn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~