Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe twee derde van de havermout in de kom van een keukenmachine en vermaal het tot meel.
- Voeg vervolgens de overige havermout, de zonnebloempitten, 1 ei, 4 eetlepels olijfolie en 100 milliliter water aan het meel toe. Breng het geheel op smaak met een snuf zout en peper en meng alles door elkaar tot een beslag.
- Bedek een quichevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bodem. Besprenkel dit vervolgens met 1 eetlepel olijfolie.
- Bak de bodem zo'n 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Was de preien grondig en snijd ze in ringen. Snijd ook de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de prei zo'n 10 minuten.
- Meng de overige 5 eieren, de cottage cheese, de zongedroogde tomaten, de prei en een flinke snuf zout, peper en eventueel kruiden naar smaak goed door elkaar.
- Haal de bodem uit de oven en verdeel het preimengsel hierover.
- Bak het geheel nogmaals 20 minuten en haal het uit de oven zodra de bovenkant bruin is.