Bietenburgers met feta
Bereidingstijd: 60 minuten; 10 minuten voorbereiding, 30 minuten koelen en 10 minuten bakken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram rode bieten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 60 gram havervlokken of havermout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
- 100 gram feta
- Handje verse basilicum (of uit potje)
- Zout en peper
- Olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze:
- Bij het gebruik van rauwe bietjes, kook je ze eerst.
- Snijd de bietjes, de ui en de knoflook fijn en doe het samen met een beetje bietensap in een blender of keukenmachine. (bij gebruik van de blender: Voeg een beetje olijfolie toe, dan pakt de blender het beter).
- Doe het bietenmengsel in een kom en voeg de olijfolie, het ei en havermout toe en meng het door elkaar.
- Snijdt vervolgens de feta en basilicum, voeg het toe aan het mengsel en maak het op smaak met peper en zout.
- Laat het nu 30 minuten staan zodat de burgers straks goed aan elkaar blijven plakken. Als het na 30 minuten nog te vochtig is, kun je er nog wat havermout/vlokken bij voegen.
- Maak er 2 grote of 4 kleine hamburgers van en bak ze aan beide kanten kort in een beetje olijfolie.
Lekker met rauwkost naar keuze.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~