Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui en fruit dit zachtjes in wat margarine in een grote hapjespan.
- Snij de prei in dunne ringen en laat het meestoven met de ui tot het zacht is (5á10 minuten).
- Kook intussen de pasta 2 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal voor het afgieten eerst een half kopje kookwater uit de pan, giet de pasta af.
- Snij de zalm in stukjes en de kerstomaatjes doormidden.
- Klop in een kom de kookroom light los met het halve kopje pastawater, mosterd, citroensap, 2/3 van de Parmezaan, dille, cayennepeper, zout en peper.
- Voeg de pasta en de saus toe aan de prei en daarna ook de zalm en de kerstomaatjes.
- Schep alles over in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
- Laat het in de oven ±15 minuten een blozend kleurtje krijgen.